Hvorfor ikke ??
Der er mange tiltag lige nu, der ikke kan lade sig gøre...
Og så er der dèt - vi allesammen kan...
Som jeg kan høre, at rigtig mange af os - også gør.
Bruger mere tid i køkkenet.
F.eks at bage.
Jeg har nogle biblioteks bøger, som ikke kan afleveres i denne tid.
Meyers Glutenfri Bageskole og Stine Hincheldey Alwèn, Afternoontea.
Så de bliver nærstuderet/læst og afprøvet.
For lidt siden, tog jeg Meyers Chokoladekage ud af ovnen.
Den dufter, virker blød og saftig - med en skøn porøs overflade.
Ingredienserne er få.
200 g mørk chokolade (mindst 65% kakao)
200 g smør
200 g sukker
5 æg
20 g glutenfri havremel eller rismel
Smelt smørret i en kasserolle og tilføj det grofthakkede chokolade.
Rør rundt til chokoladen er smeltet, tag kasserollen af varmen.
Rør sukker i og lad det køle af i 5-10 min.
Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes.
Vend tilsidst melet forsigtigt i.
Bag kagen i en springform (ca 20 cm i diameter) der er foret med bagepapir.
Bages ved varmluft - 180 grader i 35-40 min.
Mærk efter med en strikkepind, når ingen dej følger med, er den bagt.
Skøn lige fra ovnen, efter et døgn på køkkenbordet eller efter nogle dage køleskabet...
Der står i opskriften, at kagen er til 8 personer...
Vi får se...
Her i huset, er vi kun to i disse tider...🙂
Solskin på din vej - og kage - måske...🙂
Eva
Tror det er idag, at lavendlerne bliver klippet ned.
På vej ud...🙂