Tak, for mad...
Her er en opskrift fra James Prices nye madbog.
"Uden smør og fløde". 🙂
Blomkålspizza med kartofler og rosmarin. (1 mellemstor pizza)
1 blomkålshoved
2 æg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk tørret oregano
salt og peber
3-4 kartofler
150 g fast, mager mozzarella
3-4 kviste frisk timian
olivenolie
Fjern den grove stilk på blomkålen og skær resten i mindre stykker.
Kom dem i blenderen/food processoren, konsistensen skal være som couscous.
Damp den blendede blomkål i en sigte over en gryde kogende vand i 4 - 5 minutter.
Og kom dem derpå over på et rent viskestykke. Afkøles lidt.
Vrid så meget væde, som overhovedet muligt ud af den.
Det er vigtigt, at du virkelig lægger kræfter i her. Ellers bliver bunden for blød.
Kom den vredne kål i en skål og bland æg, spidskommen, oregano samt salt og peber i.
Læg blomkålsdejen på et stykke bagepapir, bred det ud i en cirkel.
Lav yderkanten lidt forhøjet. Bag ved 190 grader i ca. 10 minutter.
Fordel mozzarellaen over pizzaen og høvl tynde skiver af kartoffel og fordel dem på pizzaen.
Drys med rosmarin og dryp med olivenolie.
Sæt pizzaen tilbage i ovnen.
Til overfladen begynder at tage lidt farve, til osten er smeltet og kartoflerne er møre.
Havde det med Blomkålspizza, som med Lone Landmands - Rødbedegratin.
Heldigvis - har ham der passer køkkenhaven sået rødbeder, igen i år.
Nogen gange forandrer verdensbilledet sig, også i det små...
Tak, for det...💋
Eva