Godt nok... :-)
Så er tiden kommet.
De første modne tomater i drivhuset, kan plukkes.
Nænsomt bliver de taget af stilken,
smagt på og resten bliver taget med ind,
og lagt i en smuk skål på køkkenbordet.
Ved såmænd ikke om det kan betale sig.
Drivhus/indkøb af planter/vanding...
Det er vel mere glæden ved det hjemmedyrkede.
Eller hjemmelavede.
Ligesom brødet/kagerne/maden.
Myslien/squashkagen lige nu/rødbedegratinen - nyopgravede kartofler...🙂
Der er en egen glæde, ved at lave noget fra bunden.
Finde alting frem, gå i gang - dufte/sanse/frembringe.
Det er ren meditation, at gå der -
i drivhuset/køkkenhaven/eller i køkkenet.
Skabe/frembringe - noget interessant,
ud fra den enkelte råvare...
Denne middagsret lavede jeg forleden. 🙂
Opskriften er fra Lotte Havemans bog om gryderetter.
Mørbrad i sennepssovs.
2 svinemørbrad
3 mellemstore løg
ca. 2 spsk hvidvinseddike
1 dl bouillon
2 tsk fransk lys dijonsennep
ca. 2 spsk hakket frisk esdragon
2 - 3 dl fløde
Mørbraden skæres i passende (ikke for tykke) skiver.
Brun kødet på begge sider i gyldent smør. Krydres med salt/peber.
Svits løgene nænsomt, til de er bløde og gyldne.
Tilsæt vineddike, sennep, bouillon, esdragon, og fløde.
Smages til. 🙂
Bland det hele godt og læg kødet tilbage i sovsen.
Småsteger i !0 - 15 min, så er retten klar.
Nem gæstemad. 🙂
Vi fik nye kartofler og tomatsalat til.
Altid rart - at dele. 🙂
Eva.