Skønne bærsnitter.
Jeg har altså, en umanerlig lyst til kage...
Sådan en blød og hyggelig kage...
Ikke sund - men heller ikke syndig.
Havregryn, citron og mange bær...🙂
Og ikke for store mængder af sukkeret...
Måske du også har lyst til kage, på denne milde novemberdag. 🙂
Bærsnitter.
200 g havregryn
130 g hvedemel
160 g farin
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
revet skal af en citron
160 g smør (evnt. flydende mrg.)
_____
Fyld.
300 g bær - alt er muligt. 🙂
(i dag, blommer/stikkelsbær fra fryseren, der lige blev kogt op med en kanelstang og afkølet.)
1 spsk citronsaft
125 g sukker
1 - 2 spsk maizena
_____
Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt revet citronskal.
Smelt smørret (eller brug flydende mrg.) og rør det i dejen.
Tryk halvdelen af dejen ud i en lille bradepande.
Foret med bagepapir og forbag bunden 15 min. ved 175 grader
_____
Bland de rensede bær med citronsaft.
(Mos eller blend dem først, hvis de er store eller hårde.)
Bland sukker og maizena og vend det i bærrene.
Bred fyldet på den forbagte bund og smuldr resten af dejen over fyldet.
Bag igen ca. 1/2 time - måske mere. Overfladen skal være gylden.
Lad kagen afkøle.
Løft den ud af formen i bagepapiret og skær i passende stykker. (ca. 16 stk.)
Bærsnitterne er rigtig rigtig gode og man kan sagtens bruge frossen frugt.
Dejlig novemberdag herfra. 🙃
Eva.
Jeg bruger mest kokossukker når jeg bager. Du kan læse her - hvorfor...🙂
http://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/kokossukker-sundere-sukker/