Oktober tiltag...:-)
Tænk - hvad nu hvis...
Der ikke var noget - der hed efterår...
Og jeg ikke kunne fylde min kurv med blanke kastanjer...
Eller lave en krans til døren, af alle mulige gyldne blade...
Eller plukke dejlige rødkindede æbler -
samle nødder og finde fyldige brombær.
Eller - høste de skønneste ting i køkkenhaven.
Rødbeder, porrer, løg, kartofler, majs, selleri.
Flette hvidløgsranker...🙂
Efteråret - det er også den tid på året -
hvor alle diverse interessante tiltag -
bliver mere nærlæst.
Foredrag, koncerter, biograffilm...
Biblioteket / foreninger / kirkerne har mange tilbud...
Nogen gange gratis, eller for et beskedent beløb...
Jeg holder af efteråret og synes grundlæggende,
at hver årstid har sine fordele / charme -
og jeg holder af de forskellige muligheder - der er i dèt...
Når det igen bliver forår - med mere dagslys -
når dagene igen bliver længere...
Så er det andre behov der dukker op,
og andre ting der fylder...
Men lige nu - er det tiden for -
fyldige supper / simremad og stearinlys...🙂
I dag skal du have en opskrift, på en suppe, jeg hvert efterår glæder mig til at lave...❤
Hvidløgssuppe.
1 mellemstort hakket løg
2 spsk. smør
12 fed hvidløg (gerne flere:-) skåret i kvarte.
2 spsk. mel
3/4 l hønsebouillon
1/4 l piskefløde
salt, friskkværnet peber
friskreven muskatnød
1 tsk. stødt eller frisk oregano
1 spsk. citronsaft
2 spsk. reven emmentaler ost
Sautèr løget i smør, til det er klart og gennemsigtigt,
bland hvidløgene ved og rist dem med et øjeblik.
Drys mel over, rør og sautèr, til det hele er gyldenbrunt.
Rør bouillonen i lidt efter lidt,
bring suppen til kogepunktet og tilsæt fløde.
Lad suppen snurre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.
Blend og smag suppen til med krydderier, citronsaft, samt ost.
Servèr med lidt frisk oregano, samt groft peber.
Og noget godt brød...🙂
Lad dig ikke afskrække af de mange fed hvidløg,
de får en fin og mild smag, når de koges.
Dejlig dag til dig... ❤
Bedste hilsner.
Eva.