Hylden blomstrer.
Jeg har lige været en "tur i hegnet".
For at plukke hyldeblomster.... altså....🙂
At stikke næsen ned i sådan en nyudsprunget blomst,
er ultimativ sødme og beruselse.
Her er min bedste opskrift på hyldeblomstsaft.
Skøn at drikke sommeren igennem -
koldt, blandet op med - hvad man nu synes...
Eller en vinterdag, som varm toddy.
Hyldeblomstsaft.🙂
I en stor skål (jeg har en opvaskebalje til formålet).
kommes ca 40 store klaser hyldeblomster.
Herover hældes 2 liter kogende vand.
(En halv liter mindre, er også ok, hvis ikke man har så stor en skål :-).
1.5 kg sukker - gerne rørsukker.
Bland 50 g citronsyre i sukkeret.
Tilsæt skiver af 2 - 3 citroner og 2 appelsiner.
Det skal nu stå 5 - 6 dage, der skal røres i det hver dag,
så sukkeret opløses helt.
Derefter sies drikken og hældes på de tomme vandflasker,
man har gemt til dette formål....🙂
Fryses...
Blomsterklaserne, appelsin og citronskiverne overhældes med 1 flaske vodka.
Og trækker til næste dag, hvorefter det filtreres gennem et kaffefilter.
Så er der som side gevinst lavet - Hyldeblomstlikør.
Så godt så godt....🤪
Dejlig sommersøndag herfra. Eva