De første rabarber.
Det er sjældent jeg bager kager.
Det er næsten altid gærbrød af forskellig ( fornuftig :-) slags....
ofte langtidshævet - nemt at lave dejen om aftenen -
og så bage næste dag.
Lige nu går jeg og "samler mig sammen" til at prøve -
at bage fougasse - efter Bertinet`s metode....
Har lånt hans bagebog på biblioteket.
Så det er da en start......🙂
Når jeg bager kage - er denne her sikker - hvert forår.
Den er simpelthen " en bid af kage himlen".
En himmerigsmundfuld.....
Den skal bages med de første fine nye rabarber....❤
Rabarberkage med marengstop. 😀
Dej:
175 g smør 150 g sukker 2 sp vanillesukker 1 knsp salt
3 æggeblommer 250 g mel 2 store tsk. bagepulver 5-6 sp sødmælk
Rabarbermarengs:
3 æggehvider 200 g sukker 100 g grofthakkede valnødder og 1/2 kg. rabarber.(ca)
Lille bradepande med høje sider - ca. 24 gange 30.
Smøres godt - drysses med mel eller rasp.
_____________
Rør smør og sukker cremet med vanillesukker, salt og æggeblommer,
bland mel med bagepulver og rør det lidt efter lidt i dejen sammen med mælken.
( Med en dejskraber.)
Hæld dejen i formen og glat den lidt ud.
Pisk æggehviderne næsten stive, pisk sukkeret i ad 2-3 gange,
pisk det hele stift igen.
Skær rabarberne i 1-2 cm store stykker,
vendes i marengmassen sammen med valnøddekernerne.
Smør den overpå dejen.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.
Køles lidt af før den skæres i stykker.
I min opskrift står der -
"Der behøves ikke flødeskum til - men det smager dejligt".
Så langt er jeg aldrig nået......😀
Kagen må ikke dækkes med folie eller andet - bør stå udækket.
Lige nu regner det hyggeligt på mit skråvindue -
og rabarberne ligger klar i køleskabet. 🙂