30-03-2020

Hvorfor ikke ??

 

Der er mange tiltag lige nu, der ikke kan lade sig gøre...

Og så er der dèt - vi allesammen kan...

 

Som jeg kan høre, at rigtig mange af os - også gør.

Bruger mere tid i køkkenet.

F.eks at bage.

 

Jeg har nogle biblioteks bøger, som ikke kan afleveres i denne tid.

Meyers Glutenfri Bageskole og Stine Hincheldey Alwèn, Afternoontea.

 

Så de bliver nærstuderet/læst og afprøvet.

 

For lidt siden, tog jeg Meyers Chokoladekage ud af ovnen.

Den dufter, virker blød og saftig - med en skøn porøs overflade.

 

Ingredienserne er få.

200 g mørk chokolade (mindst 65% kakao)

200 g smør

200 g sukker

5 æg

20 g glutenfri havremel eller rismel

Smelt smørret i en kasserolle og tilføj det grofthakkede chokolade.

Rør rundt til chokoladen er smeltet, tag kasserollen af varmen.

Rør sukker i og lad det køle af i 5-10 min.

Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes.

Vend tilsidst melet forsigtigt i.

Bag kagen i en springform (ca 20 cm i diameter) der er foret med bagepapir.

Bages ved varmluft - 180 grader i 35-40 min.

Mærk efter med en strikkepind, når ingen dej følger med, er den bagt.

Skøn lige fra ovnen, efter et døgn på køkkenbordet eller efter nogle dage  køleskabet...

 

Der står i opskriften, at kagen er til 8 personer...

Vi får se...

Her i huset, er vi kun to i disse tider...🙂

 

Solskin på din vej - og kage - måske...🙂

Eva

 

Tror det er idag, at lavendlerne bliver klippet ned. 

På vej ud...🙂