01-06-2019

En bid af himlen.

 

En dag, hvor lysten og tiden er til det.

Vil jeg bage denne skønne sønderjyske småkage.

 

Sønderjyske "Ingenting".

Dej:

375 g mel

2 æggeblommer

200 g blødt smør

ca. 3 spskf mælk (måske lidt mere)

Fyld: (marengs)

2 æggehvider

125 g sukker

100 g finthakkede mandler

1 tsk eddike

Til dejen hakkes smørret ud i melet, æggeblommer og mælk tilsættes.

Dejen skal kun lige samles - ikke æltes. Lægges køligt i ca. 20 min.

Rul kagedejen ret tyndt ud og stikkes ud til medaljer - ca. 5 cm.

Sættes på bageplade.

Æggehviderne piskes meget stive, bland sukker/mandler og tilsidst eddike i.

Alt røres let sammen, fordeles over kagerne.

Bages på nederste rille ved 200 grader i 8-10 min.

 

Ofte er det den sidste småkage, man tager af til det sønderjyske kagebord.

Altid plads - til ingenting...Cool

 

Det kræver god kondition/appetit at være til sønderjysk kaffebord.

Men har man det.

Er det bare hyggeligt...Kærlighed

 

Overdådighed og en god kop te...Hjerte

Eva