14-09-2018

Tak, for mad...

 

Her er en opskrift fra James Prices nye madbog.

"Uden smør og fløde". Cool

 

Blomkålspizza med kartofler og rosmarin.   (1 mellemstor pizza)

1 blomkålshoved

2 æg 

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk tørret oregano

salt og peber

3-4 kartofler

150 g fast, mager mozzarella

3-4 kviste frisk timian

olivenolie

Fjern den grove stilk på blomkålen og skær resten i mindre stykker.

Kom dem i blenderen/food processoren, konsistensen skal være som couscous.

Damp den blendede blomkål i en sigte over en gryde kogende vand i 4 - 5 minutter.

Og kom dem derpå over på et rent viskestykke.    Afkøles lidt.

Vrid så meget væde, som overhovedet muligt ud af den.

Det er vigtigt, at du virkelig lægger kræfter i her.  Ellers bliver bunden for blød.

Kom den vredne kål i en skål og bland æg, spidskommen, oregano samt salt og peber i.

Læg blomkålsdejen på et stykke bagepapir, bred det ud i en cirkel.

Lav yderkanten lidt forhøjet.   Bag ved 190 grader i ca. 10 minutter.

Fordel mozzarellaen over pizzaen og høvl tynde skiver af kartoffel og fordel dem på pizzaen.

Drys med rosmarin og dryp med olivenolie.

Sæt pizzaen tilbage i ovnen.

Til overfladen begynder at tage lidt farve, til osten er smeltet og kartoflerne er møre.

 

Havde det med Blomkålspizza, som med Lone Landmands - Rødbedegratin.

Heldigvis - har ham der passer køkkenhaven sået rødbeder, igen i år.  

 

Nogen gange forandrer verdensbilledet sig, også i det små...

 

Tak, for det...Kærlighed

Eva