13-08-2018

I køkkenet... :-)

 

Det var så velkomment.

Regnvejret igår...

 

Så er det hyggeligt, at gå i køkkenet.

Åbne køleskabet - fryseren - hvad er der af muligheder.

 

Gummistøvler - og så en tur i køkkenhaven.

 

Her er resultatet...Cool

 

Frikadeller med stuvet spidskål.

Kartofler/løg/rødbeder, skåret i mundrette stykker.

Vendt i olie og drysset rundhåndet med rosmarin.

 

Bagt i ovnen, til det var sprødt og knasende.

 

Det er længe siden.

At, jeg har haft behov for at tænde for ovnen.

Der var varmt nok, både ude og inde...

 

En stuvning med kål, laver jeg næsten aldrig.

Men da jeg læste en opskrift Nikolaj Kirk havde skrevet.

Fik det lige en chance.

 

Stuvet spidskål.

1 lille løg 

5 dl sødmælk

revet muskatnød

2 nelliker

50 g smør

2 spsk hvedemel

1 spidskål

Mælk, muskatnød, nelliker, hakket løg simrer i 10 minuttter.

Smelt smør i en anden gryde og pisk melet i, så der dannes en melbolle.

Mælkeblandingen hældes i, lidt efter lidt.

Pisk godt og lad det koge i nogle minutter.

Skyl spidskålen og skær bladene i passende stykker.

Kom dem i mælkesaucen.

Simre i 6 - 8 minutter.

Smages til med salt og peber

Stuvningen kan spices op med lidt hakkede krydderurter.

F.eks. kørvel, timian eller estragon.

 

Nogen gange - skal noget - have en ny chance.

Det gælder også for stuvet spidskål. Cool

 

Anbefalinger herfra...Cool

Eva

 

Denne her æbletzatziki, fik vi til.

Opskriften er fra skønne Savillas på Lundø. Hjerte

5 dl græsk yogurt

6 - 7 store syrlige groftrevne æbler

4 fed finthakket hvidløg

ca. en håndfuld frisk mynte, hakket.

salt og peber

Alt blandes, skal lige stå og trække lidt... Kærlighed