13-06-2017

Velkommen - igen... :-)

 

Spørgsmålet der altid hænger lidt - ovenover alting...Cool

 

Hvad skal vi have at spise ? Kærlighed

 

Måske er det kun her - i mit univers...

Jeg ved det jo ikke...Cool

Men for mig betyder maden rigtig meget...

 

Ikke nødvendigvis - de store indviklede forberedelser.

Jeg er nok mest - en lystspiser...Cool

Lidt men godt - på min tallerken...Cool

 

Derfor får jeg heller ikke nødvendigvis julelys i øjnene -

når nogen omtaler en overdådig buffet...

 

Jeg skal jo igrunden "bare være mæt".

På den gode måde...

Ikke overmæt...Cool

 

Igår fik vi solgul omelet-kinesisk.

Fra Lone Landmands nyeste madbog. "Og halsen af en svane".

 

Solgul omelet. 4 personer.

10 æg

1 porre med så meget grønt som muligt

2 store gulerødder

1 løg

1 sp friskreven ingefær

1 finthakket fed hvidløg

1 tsk chilipasta

1 tsk karry

1/2 tsk koriander

1/2 dl soyasauce

3 spsk solsikkeolie

1 spsk sesamolie

salt peber

Du skal have gang i to halvstore pander til denne opskrift.

Grøntsager snittes i tynde staver/strimler.

Pisk æggene sammen, salt og peber i.

Varm olie på panden, hæld æggemassen i og lad det stå og stivne stille og roligt.

Svits grøntsagerne på den anden pande, tilsæt krydderierne.

Efter et halv minuts tid tilsættes soyasauce.

Fordel grøntsagerne på den ene halvdel - af det knapt færdige gule æggehav.

Fold den andel halvdel ind over.

Læg låg på og giv omeletten nogle få minutter.

Grøntsagerne kan varieres i det uendelige...

Jeg fik brugt min fennikel/rød peber/gurkemejerod/løg/gulerødder/edamamebønner.

Og et helt nyhøstet hvidløg fra køkkenhaven...Cool

Med æg fra naboens lille hønsehold, blev det et fantastisk måltid.

 

Som Lone Landmand skiver som undertitel på madbogen.

MAD, KÆRLIGHED OG VENSKAB HÆNGER SAMMEN.

 

Tak til dig Lone, for inspiration...Hjerte

Eva.