07-10-2016

Oktober tiltag...

 

Så er der gjort klar...

 

Nogen, har fræset køkkenhaven.

Ikke mig... Cool

 

Nogen, har hentet gødning hos landmanden.

Ikke mig...Cool

 

Nogen, har været i den lokale Brugs og hentet de bestilte hvidløg.

Gæt hvem...Cool

 

I morgen skal feddene deles og stikkes i jorden.

3 måske 4 rækker kan det blive til.

Løgene er store/smukke/økologiske og dansk avlede.

 

I juli måned næste år, skal de høstes.

Tørres og flettes i smukke ranker.

 

De små glæder...

Store...Cool

 

Hyggeligt have(sam)arbejde.

Eva.

 

Hvidløgssuppe - den bedste.

1 stort hakket løg

2 spsk smør

12 fed hvidløg skåret i kvarte (gerne flere)

2 spsk mel

3/4 l bouillon

1/4 piskefløde

friskreven muskatnød

1 tsk oregano

1 spsk citronsaft

2 spsk reven emmenthaler ost

Sautèr løget i smør, til det er klart og gennemsigtigt,

bland hvidløgene ved og rist dem med et øjeblik.

Drys mel over, rør og sautèr til det hele er gyldenbrunt.

Rør bouillionen i lidt efter lidt, bring den til kogepunktet og tilsæt fløde.

Lad suppen snurre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.

Blend og smag suppen til med krydderier, citronsaft samt ost, groft peber og oregano.

Bon appètit.  Cool