Oktober tiltag...
Så er der gjort klar...
Nogen, har fræset køkkenhaven.
Ikke mig... 🙂
Nogen, har hentet gødning hos landmanden.
Ikke mig...🙂
Nogen, har været i den lokale Brugs og hentet de bestilte hvidløg.
Gæt hvem...🙂
I morgen skal feddene deles og stikkes i jorden.
3 måske 4 rækker kan det blive til.
Løgene er store/smukke/økologiske og dansk avlede.
I juli måned næste år, skal de høstes.
Tørres og flettes i smukke ranker.
De små glæder...
Store...🙂
Hyggeligt have(sam)arbejde.
Eva.
Hvidløgssuppe - den bedste. 💋
1 stort hakket løg
2 spsk smør
12 fed hvidløg skåret i kvarte (gerne flere)
2 spsk mel
3/4 l bouillon
1/4 piskefløde
friskreven muskatnød
1 tsk oregano
1 spsk citronsaft
2 spsk reven emmenthaler ost
Sautèr løget i smør, til det er klart og gennemsigtigt,
bland hvidløgene ved og rist dem med et øjeblik.
Drys mel over, rør og sautèr til det hele er gyldenbrunt.
Rør bouillionen i lidt efter lidt, bring den til kogepunktet og tilsæt fløde.
Lad suppen snurre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.
Blend og smag suppen til med krydderier, citronsaft samt ost, groft peber og oregano.
Bon appètit. 🙂