24-07-2016

Mums... :-)

 

Verdens bedste og mest praktiske gæstekage.  Cool

Det skriver Christa Alstrup, som jeg har opskriften fra.

 

Hun var en af grundene til, at jeg i mange år holdt Bo Bedre.

Havde et abonnement på bladet.

Den anden årsag var,

at det var et lækkert blad, at have liggende på klinikken.

Lidt at kigge i, inden fodbehandlingen.   Cool

 

Her får du opskriften på min favoritdessert lige pt...

 

Citrontærte...   Cool 

Springform, 24 cm.

200 g fintknuste Digestive kiks

75 g smeltet smør

1 sp sukker

1 stor knivspids stødt kanel

______

Citronmousse.

6 æggeblommer

125 g sukker

1 dl og 1 sp friskpresset siet citronsaft

1 sp revet citronskal (øko)

4 æggehvider

60 g sukker

Læg tilklippet bagepapir i bunden af springformen.

Bland knuste kiks med smør, sukker og kanel og tryk massen fast på bunden af formen

og lidt op ad siden. Bag bunden i en 175 grader varm ovn i 10 min. og lad den blive kold.

Til moussen rører du æggeblommer, sukker og citronsaft sammen i en skål,

gerne af rustfrit stål. Sæt skålen over en gryde med småkogende vand

og opvarm æggeblandingen, mens du rører med et piskeris.

Når den bliver tyk, tilsætter du 1 sp revet citronskal og tager skålen op af vandbadet.

Pisk æggehvider stive, tilsæt sukker under fortsat piskning og bland denne marengsmasse i citroncremen.

Fordel den på den bagte kiksbund og bag kagen ved 175 grader i ca. et kvarter.

Afkøl kagen på en rist. Fyldet bliver flot og højt, men får revner.

Så inden du stiller tærten i fryseren, skal du nænsomt trykke fyldet ned,

så sprækkerne lukkes lidt i.

Tag tærten ud af fryseren 10 minutter før servering.

Pynt med et tykt lag flødeskum og revet citronskal.

_______

En tærte med kiksbund og fyld af citronmousse.  Cool

Den smager pragtfuldt og skal laves på forhånd.  Cool

Opbevares i fryseren og pyntes med flødeskum før servering. Cool

Det raffinerede er, at citronmoussen bliver kold og frisk som is, men ikke hård.Cool

 

Velkommen / velbekomme.

Eva.