18-07-2016

Godt nok... :-)

 

Så er tiden kommet.

De første modne tomater i drivhuset, kan plukkes.

Nænsomt bliver de taget af stilken,

smagt på og resten bliver taget med ind,

og lagt i en smuk skål på køkkenbordet.

 

Ved såmænd ikke om det kan betale sig.

Drivhus/indkøb af planter/vanding...

 

Det er vel mere glæden ved det hjemmedyrkede.

Eller hjemmelavede.

Ligesom brødet/kagerne/maden.

Myslien/squashkagen lige nu/rødbedegratinen - nyopgravede kartofler...Cool

 

Der er en egen glæde, ved at lave noget fra bunden.

Finde alting frem, gå i gang - dufte/sanse/frembringe.

 

Det er ren meditation, at gå der -

i drivhuset/køkkenhaven/eller i køkkenet.

 

Skabe/frembringe - noget interessant,

ud fra den enkelte råvare...

 

Denne middagsret lavede jeg forleden. Cool

Opskriften er fra Lotte Havemans bog om gryderetter.

 

Mørbrad i sennepssovs.

2 svinemørbrad

3 mellemstore løg

ca. 2 spsk hvidvinseddike

1 dl bouillon

2 tsk fransk lys dijonsennep

ca. 2 spsk hakket frisk esdragon

2 - 3 dl fløde

Mørbraden skæres i passende (ikke for tykke) skiver.

Brun kødet på begge sider i gyldent smør. Krydres med salt/peber.

Svits løgene nænsomt, til de er bløde og gyldne.

Tilsæt vineddike, sennep, bouillon, esdragon, og fløde.

Smages til.  Cool

Bland det hele godt og læg kødet tilbage i sovsen.

Småsteger i !0 - 15 min, så er retten klar.

Nem gæstemad. Smiler

Vi fik nye kartofler og tomatsalat til.

 

Altid rart - at dele.  Cool

Eva.