04-06-2016

Rigdom kan være så meget...

 

Det ligger dybt i mig - i min bevidsthed.

 

At, man bruger hvad man har/hvad der er - først.

 

Jeg er vokset op på landet, på en gård, hvor man egentlig var selvforsynende.

Med kød/æg/mælk/grøntsager/frugt.

 

Og det lå - ligesom i luften - at vi bruger det vi har.

Først...  Cool

Hvorfor købe når vi har.

Alting...  Cool

 

Dog blev der købt rugbrød, når den lokale bager kom på sin ugentlige runde.

Og jeg fik lov til at få en fransk vaffel.  Cool

Det var knasende luksus, selv om jeg var vant til dejligt hjemmebag.

 

Min mor syede og strikkede, hvis det skulle være noget ekstra.

Så gik turen til den lokale syerske.

Jeg kan stadig huske fornemmelsen af, at stå der foran hendes spejl.

I den fine røde kjole med de hvide bomber på - og det lille pufærme. 

Eller den lyseblå - den - der havde lidt strut i skørtet....Cool

Den hyggelige snak der var dèr - i stuen, imens...

 

I dag har jeg det stadigvæk sådan, at jeg bruger hvad jeg har.

 

Åbner for køleskabet, eller måske for fryseren.

Vi ser lige...

 

Blomster eller grene til vasen.

Kig i haven - først.

 

Det er lige før, at klædeskabet også lever det enkle liv.   Cool

 

Det er ultimativ luksus.

 

Det enkle liv...

Eva.

 

Har du prøvet at lave tykmælk selv, med rugbrødsdrys på.

Det er intens sommermad...Cool