23-05-2016

En af favoritterne...

 

Her er opskriften på en skøn bradepandekage.

Fin at fryse, og hurtigt tøet op, mens teen/kaffen bliver lavet.

 

Hasselnøddekage.

Dej:

500 g mel

25 g gær

2 dl mælk

60 g sukker

2 æg

100 g blødt smør

 

Endvidere:

200 g hasselnødder

200 g blødt smør

150 g flormelis.

 

Kom 400 g af melet i en stor skål.

Lav en fordybning i midten og hæld gæren i, rørt glat med lidt lunet mælk.

Drys sukker ovenpå, fordel æg og små stykker smør,

hæld den resterende lunede mælk i, og rør alt sammen.

Drys resten af melet over og ælt dejen, til den er glat.

(Måske er det for meget mel, hold noget af det tilbage :-)

Lad dejen hæve et lunt sted i godt 1/2 time, dækket af et viskestykke.

Imens tilberedes fyldet.

 

Kom nøddekernerne på bagepladen, sæt den i en 200 grader varm ovn.

Rist dem i ca. 10 min.

Hæld nødderne i et viskestykke, de mørke hinder gnubbes af.

Det går nemt.

Hak nøddekerne groft.

Gøres bedst på et skærebræt med en kniv...

Rør smør og flormelis cremet.

Smør ovnbradepanden. (høje kanter)

Læg den let hævede gærdej i bradepanden og tryk den flad, så den dækker hele panden.

Lav små fordybninger, tæt ved hinanden.

Fordel smørcremen og drys de hakkede nødder over.

De trykkes ned i dejen, med nænsom hånd...

Bages i ca. 20 min ved 200 grader.

Skæres i passende stykker.   Cool

 

En bradepandekage uden dikkedarer, bare lækker og rigtig gammeldags god.

Opskriften har jeg fra Christa Alstrup.

 

Lækkerier på en mandag.  Cool

Eva.

 

Tak til Kirsten for inspiration, flere opskrifter sagde hun. Cool

Min mor prøver næsten altid dine opskrifter...