25-04-2016

En rigtig forårskage.

 

Der er det - nødvendige...

Og så er der det - absolut uundværlige...

Denne lækre rabarberkage hører til i sidste kategori...

 

Opskriften starter sådan her...

Tænk på en lækker sandkage. På marengs med nødder.

Og på de første, rosenrøde rabarber.  🙂

Og forestil Dem så disse tre dejlige ting forenet i èn himmerigsmundfuld.

Sød, men ikke for meget, og saftig, men ikke for blød.

 

Rabarberkage med marengstop.

Dej:

175 g smør eller mrg.

150 g sukker

2 sp vanillesukker

1 knsp salt

3 æggeblommer

250 g mel

2  1/2 tsk bagepulver

5-6 sp mælk

Rabarbermarengs:

3 æggehvider

200 g sukker

100 g grofthakkede valnødder (eller grofthakkede mandler)

1/2 kg rabarber.

1 lille bradepande med høje sider (ca. 24 gange 30)

Smør den godt, drys med 1-2 sp rasp.

Rør blødt smør cremet med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer.

Bland mel med bagepulver, røres i dejen, sammen med mælken.

Hæld dejen i formen og glat overfladen med en kniv.

Tænd for ovnen - 200 grader.

Pisk æggehviderne næsten stive, pisk sukkeret i ad 2-3 omgange.

Pisk det hele stift igen.

Rabarber skåret i 1-2 cm store stykker, vendes i marengsmassen, sammen med valnødderne.

Smør den oven på dejen, bages midt i ovnen 40-45 minutter.

Lad kagen afkøle let, før den skæres i stykker.

Læg aldrig folie over kagen, bør stå udækket, ellers bliver marengsen blød.

Holder sig fint i 2-3 dage.

 

Tak til Christa Alstrup, som i mange år havde skønne opskrifter i Bo Bedre.

 

Måske har du rabarber i haven, eller måske har naboen...

De vil blive lykkelige for at få et stykke af kagen...💋

Eva.

 

Og nej, det er ikke en fejl, opskriften er fra dengang man skrev.

Dem...

I stedetfor dig...🙂