En rigtig forårskage.
Der er det - nødvendige...
Og så er der det - absolut uundværlige...
Denne lækre rabarberkage hører til i sidste kategori...
Opskriften starter sådan her...
Tænk på en lækker sandkage. På marengs med nødder.
Og på de første, rosenrøde rabarber. 🙂
Og forestil Dem så disse tre dejlige ting forenet i èn himmerigsmundfuld.
Sød, men ikke for meget, og saftig, men ikke for blød.
Rabarberkage med marengstop.
Dej:
175 g smør eller mrg.
150 g sukker
2 sp vanillesukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 g mel
2 1/2 tsk bagepulver
5-6 sp mælk
Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede valnødder (eller grofthakkede mandler)
1/2 kg rabarber.
1 lille bradepande med høje sider (ca. 24 gange 30)
Smør den godt, drys med 1-2 sp rasp.
Rør blødt smør cremet med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer.
Bland mel med bagepulver, røres i dejen, sammen med mælken.
Hæld dejen i formen og glat overfladen med en kniv.
Tænd for ovnen - 200 grader.
Pisk æggehviderne næsten stive, pisk sukkeret i ad 2-3 omgange.
Pisk det hele stift igen.
Rabarber skåret i 1-2 cm store stykker, vendes i marengsmassen, sammen med valnødderne.
Smør den oven på dejen, bages midt i ovnen 40-45 minutter.
Lad kagen afkøle let, før den skæres i stykker.
Læg aldrig folie over kagen, bør stå udækket, ellers bliver marengsen blød.
Holder sig fint i 2-3 dage.
Tak til Christa Alstrup, som i mange år havde skønne opskrifter i Bo Bedre.
Måske har du rabarber i haven, eller måske har naboen...
De vil blive lykkelige for at få et stykke af kagen...💋
Eva.
Og nej, det er ikke en fejl, opskriften er fra dengang man skrev.
Dem...
I stedetfor dig...🙂