25-04-2016

En rigtig forårskage.

 

Der er det - nødvendige...

Og så er der det - absolut uundværlige...

Denne lækre rabarberkage hører til i sidste kategori...

 

Opskriften starter sådan her...

Tænk på en lækker sandkage. På marengs med nødder.

Og på de første, rosenrøde rabarber.  Cool

Og forestil Dem så disse tre dejlige ting forenet i èn himmerigsmundfuld.

Sød, men ikke for meget, og saftig, men ikke for blød.

 

Rabarberkage med marengstop.

Dej:

175 g smør eller mrg.

150 g sukker

2 sp vanillesukker

1 knsp salt

3 æggeblommer

250 g mel

2  1/2 tsk bagepulver

5-6 sp mælk

Rabarbermarengs:

3 æggehvider

200 g sukker

100 g grofthakkede valnødder (eller grofthakkede mandler)

1/2 kg rabarber.

1 lille bradepande med høje sider (ca. 24 gange 30)

Smør den godt, drys med 1-2 sp rasp.

Rør blødt smør cremet med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer.

Bland mel med bagepulver, røres i dejen, sammen med mælken.

Hæld dejen i formen og glat overfladen med en kniv.

Tænd for ovnen - 200 grader.

Pisk æggehviderne næsten stive, pisk sukkeret i ad 2-3 omgange.

Pisk det hele stift igen.

Rabarber skåret i 1-2 cm store stykker, vendes i marengsmassen, sammen med valnødderne.

Smør den oven på dejen, bages midt i ovnen 40-45 minutter.

Lad kagen afkøle let, før den skæres i stykker.

Læg aldrig folie over kagen, bør stå udækket, ellers bliver marengsen blød.

Holder sig fint i 2-3 dage.

 

Tak til Christa Alstrup, som i mange år havde skønne opskrifter i Bo Bedre.

 

Måske har du rabarber i haven, eller måske har naboen...

De vil blive lykkelige for at få et stykke af kagen...

Eva.

 

Og nej, det er ikke en fejl, opskriften er fra dengang man skrev.

Dem...

I stedetfor dig...Cool