07-03-2016

En af yndlingsopskrifterne.

 

Lige nu drysser der store smukke snefnug ned fra himlen.

Når de rammer jorden - er de - pist væk.

De er blevet forvandlet til en vanddråbe.

 

Vejret/årstiden betyder rigtig meget.

F.eks hvilken mad vi spiser.

 

Jeg har ikke meget lyst til risengrød og sprød svær en sommerdag.

Og koldskål rykker ikke noget en kold vinterdag.

 

Denne tærte er skøn, forår/sommer/efterår/vinter.  Cool

 

Mandeltærte med svesker.   (tærteform 28 cm)

Mørdej.

200 g mel - (25 eller 50 g kan erstattes af grov spelt)

125 g smør

75 g flormelis

1 æggeblomme

evnt. 1-2 sp vand

 

Fyld.  

300 g svesker

 

Mandelmasse.

200 g mandler

200 g sukker

175 g blødt smør

2 store eller 3 små æg (evnt. æggehviden fra dejen)

Lav mørdejen og lad den hvile ca. 1 time, bages i 15 min. ved 180 grader.

Overhæld sveskerne med kogende vand og lad dem stå i blød i mindst 15 min.

Mandelmassen laves ved at blende mandler med skal, sukker og smør,

tilsæt æggene og kør det til creme.

Hæld vandet fra sveskerne, fordel dem på den forbagte mørdej, hæld mandelmassen over.

Bag tærten ved 180 grader i ca. 30 min, til overfladen er brun og sprød.

Serveres lun eller kold med flødeskum, eller måske en god is.

Eller græsk yogurt rørt med vanilje korn.

Bon appètit. Cool

 

Dejlig mandag til dig. 

Eva.