18-01-2016

Fastelavnsboller.

 

Altså - jeg har lige fundet Frøken Jensens frem. Cool

Kogebogen - når det skal være - sådan uden dikkedarer.

 

Som f.eks. fastelavnsboller.

Som bare skal være bløde og lækre...

Med hjemmelavet creme i.

Og farven på glasuren - efter temperament...

Grøn/rød/lyserød/gul/hvid eller med kakao.

 

Fastelavnsboller. ca. 12 stk

250 g mel

1 tsk kardemomme

1 sp sukker

150 g smør/mrg

1  1/4 dl mælk

25 g gær.

1 æg

Mel, kardemomme og sukker blandes, fedtstoffet smuldres deri.

Gæren røres ud i den lune mælk og ægget tilsættes.

Blandingen hældes i melet, dejen slås godt sammen.

Hæve ca. 20 min.

Tril dejen til en tyk pølse. Skæres ud i 12 stykker. Formes til boller.

Stil bollerne til efterhævning ca. 15 min.

I midten af hver bolle laves en fordybning, heri lægges en teskeskefuld kagecreme.

(Eller min metode - hæld cremen i en plastik pose,

klip et lille hjørne af, og vupti - er det hvor det skal være.)

Pensles med æg eller fløde. Bagetid 15 - 20 min - ved 200 grader.

Nb. Jeg bruger mest økologisk gær, som har længere hævetid. Cool

______________

Kagecreme.

2 æg

2 sp sukker

2 - 3 tsk maizena

2  1/2 dl mælk

1/4 stang vanille eller 1 tsk vanillesukker

Pisk det hele godt sammen, Bring cremen i kog, lad den koge godt igennem.

Rør af og til i cremen under afkølingen.

______________

Portionen af creme - rækker til dobbelt portion af dejen.

Her ihvertfald. Cool

Det siges, at det var Frk. Jensen -

der fornyede den oprindelige fastelavnsbolle i begyndelsen af 1900 - tallet.

Vi har meget at takke hende for.  Cool

 

God fornøjelse.

Eva.