Fastelavnsboller.
Altså - jeg har lige fundet Frøken Jensens frem. 🙂
Kogebogen - når det skal være - sådan uden dikkedarer.
Som f.eks. fastelavnsboller.
Som bare skal være bløde og lækre...
Med hjemmelavet creme i.
Og farven på glasuren - efter temperament...
Grøn/rød/lyserød/gul/hvid eller med kakao.
Fastelavnsboller. ca. 12 stk
250 g mel
1 tsk kardemomme
1 sp sukker
150 g smør/mrg
1 1/4 dl mælk
25 g gær.
1 æg
Mel, kardemomme og sukker blandes, fedtstoffet smuldres deri.
Gæren røres ud i den lune mælk og ægget tilsættes.
Blandingen hældes i melet, dejen slås godt sammen.
Hæve ca. 20 min.
Tril dejen til en tyk pølse. Skæres ud i 12 stykker. Formes til boller.
Stil bollerne til efterhævning ca. 15 min.
I midten af hver bolle laves en fordybning, heri lægges en teskeskefuld kagecreme.
(Eller min metode - hæld cremen i en plastik pose,
klip et lille hjørne af, og vupti - er det hvor det skal være.)
Pensles med æg eller fløde. Bagetid 15 - 20 min - ved 200 grader.
Nb. Jeg bruger mest økologisk gær, som har længere hævetid. 🙂
______________
Kagecreme.
2 æg
2 sp sukker
2 - 3 tsk maizena
2 1/2 dl mælk
1/4 stang vanille eller 1 tsk vanillesukker
Pisk det hele godt sammen, Bring cremen i kog, lad den koge godt igennem.
Rør af og til i cremen under afkølingen.
______________
Portionen af creme - rækker til dobbelt portion af dejen.
Her ihvertfald. 🙂
Det siges, at det var Frk. Jensen -
der fornyede den oprindelige fastelavnsbolle i begyndelsen af 1900 - tallet.
Vi har meget at takke hende for. 🙂
God fornøjelse.
Eva.