10-12-2015

Mad der varmer...

 

Man kan altid se i kogebøgerne,

hvilke opskrifter der hører til favoritterne.

Det er de sider - der enten er klistret lidt sammen -

eller bare plettet.  Cool

Måske er der blevet rettet/tilføjet noget.

---------

Jeg sidder og kigger i Lotte Haveman`s bog med gryderetter.

Forsøger at skille side 44 og 45 ad...

Genkendelsens glæde. Cool

 

Mørbrad i sennepssovs.

2 svinemørbrader

salt, peber

3 mellemstore løg, skåret i ringe. (ikke for tynde)

50 g smør

ca 2 spsk. hvidvinseddike

1 dl bouillon

2 tsk fransk lys dijonsennep

ca. 2 spsk esdragon

2 - 3 dl piskefløde

Fjern sener og skær mørbraderne i skiver.

Brun kødet på begge sider i gyldent smør, tag dem af panden.

Svits løgene til de er klare og gyldne.

Tilsæt vineddike, sennep, bouillon, esdragon og fløde.

Smag til og juster - måske...Cool

Læg kødet tilbage i sovsen.

Lad retten småstege, til kødet lige er gennemstegt, men ikke tørt, 10-15 min.

 

Masser af smørbløde løg i en yderst delikat sovs.

Det er så godt, så godt.

Kartofler, på en eller anden facon passer bedst til.

Grøntsager (hvad der nu er i skuffen) og kartofler,  i ovnen, er også fint.

Eller måske bare en god kartoffel, drysset med persille.

 

Jeg laver retten i min uundværlige sorte støbejernsgryde.

Som jeg har haft - næsten altid...

Smuk og statelig er den - også på bordet. Cool

 

Dejligt at dele - også opskrifter.

De bedste hilsner.

Eva.