Mad der varmer...
Man kan altid se i kogebøgerne,
hvilke opskrifter der hører til favoritterne.
Det er de sider - der enten er klistret lidt sammen -
eller bare plettet. 🙂
Måske er der blevet rettet/tilføjet noget.
---------
Jeg sidder og kigger i Lotte Haveman`s bog med gryderetter.
Forsøger at skille side 44 og 45 ad...
Genkendelsens glæde. 🙂
Mørbrad i sennepssovs.
2 svinemørbrader
salt, peber
3 mellemstore løg, skåret i ringe. (ikke for tynde)
50 g smør
ca 2 spsk. hvidvinseddike
1 dl bouillon
2 tsk fransk lys dijonsennep
ca. 2 spsk esdragon
2 - 3 dl piskefløde
Fjern sener og skær mørbraderne i skiver.
Brun kødet på begge sider i gyldent smør, tag dem af panden.
Svits løgene til de er klare og gyldne.
Tilsæt vineddike, sennep, bouillon, esdragon og fløde.
Smag til og juster - måske...🙂
Læg kødet tilbage i sovsen.
Lad retten småstege, til kødet lige er gennemstegt, men ikke tørt, 10-15 min.
Masser af smørbløde løg i en yderst delikat sovs.
Det er så godt, så godt.
Kartofler, på en eller anden facon passer bedst til.
Grøntsager (hvad der nu er i skuffen) og kartofler, i ovnen, er også fint.
Eller måske bare en god kartoffel, drysset med persille.
Jeg laver retten i min uundværlige sorte støbejernsgryde.
Som jeg har haft - næsten altid...
Smuk og statelig er den - også på bordet. 🙂
Dejligt at dele - også opskrifter. ❤
De bedste hilsner.
Eva.