11-11-2015

Skønne bærsnitter.

 

Jeg har altså, en umanerlig lyst til kage...

Sådan en blød og hyggelig kage...

Ikke sund - men heller ikke syndig.

Havregryn, citron og mange bær...🙂

Og ikke for store mængder af sukkeret...

 

Måske du også har lyst til kage, på denne milde novemberdag. 🙂

 

Bærsnitter.

200 g havregryn

130 g hvedemel

160 g farin

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

revet skal af en citron

160 g smør  (evnt. flydende mrg.)

_____

Fyld.

300 g bær - alt er muligt. 🙂

(i dag, blommer/stikkelsbær fra fryseren, der lige blev kogt op med en kanelstang og afkølet.)

1 spsk citronsaft

125 g sukker

1 - 2 spsk maizena

_____

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt revet citronskal.

Smelt smørret (eller brug flydende mrg.) og rør det i dejen.

Tryk halvdelen af dejen ud i en lille bradepande.

Foret med bagepapir og forbag bunden 15 min. ved 175 grader

_____

Bland de rensede bær med citronsaft.

(Mos eller blend dem først, hvis de er store eller hårde.)

Bland sukker og maizena og vend det i bærrene.

Bred fyldet på den forbagte bund og smuldr resten af dejen over fyldet.

Bag igen ca. 1/2 time - måske mere. Overfladen skal være gylden.

Lad kagen afkøle.

Løft den ud af formen i bagepapiret og skær i passende stykker. (ca. 16 stk.)

Bærsnitterne er rigtig rigtig gode og man kan sagtens bruge frossen frugt.

 

Dejlig novemberdag herfra.  🙃

Eva.

Jeg bruger mest kokossukker når jeg bager. Du kan læse her - hvorfor...🙂

http://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/kokossukker-sundere-sukker/