11-11-2015

Skønne bærsnitter.

 

Jeg har altså, en umanerlig lyst til kage...

Sådan en blød og hyggelig kage...

Ikke sund - men heller ikke syndig.

Havregryn, citron og mange bær...Cool

Og ikke for store mængder af sukkeret...

 

Måske du også har lyst til kage, på denne milde novemberdag. Cool

 

Bærsnitter.

200 g havregryn

130 g hvedemel

160 g farin

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

revet skal af en citron

160 g smør  (evnt. flydende mrg.)

_____

Fyld.

300 g bær - alt er muligt. Cool

(i dag, blommer/stikkelsbær fra fryseren, der lige blev kogt op med en kanelstang og afkølet.)

1 spsk citronsaft

125 g sukker

1 - 2 spsk maizena

_____

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt revet citronskal.

Smelt smørret (eller brug flydende mrg.) og rør det i dejen.

Tryk halvdelen af dejen ud i en lille bradepande.

Foret med bagepapir og forbag bunden 15 min. ved 175 grader

_____

Bland de rensede bær med citronsaft.

(Mos eller blend dem først, hvis de er store eller hårde.)

Bland sukker og maizena og vend det i bærrene.

Bred fyldet på den forbagte bund og smuldr resten af dejen over fyldet.

Bag igen ca. 1/2 time - måske mere. Overfladen skal være gylden.

Lad kagen afkøle.

Løft den ud af formen i bagepapiret og skær i passende stykker. (ca. 16 stk.)

Bærsnitterne er rigtig rigtig gode og man kan sagtens bruge frossen frugt.

 

Dejlig novemberdag herfra. 

Eva.

Jeg bruger mest kokossukker når jeg bager. Du kan læse her - hvorfor...Cool

http://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/kokossukker-sundere-sukker/