13-10-2015

Oktober tiltag...:-)

 

Tænk - hvad nu hvis...

 

Der ikke var noget - der hed efterår...

Og jeg ikke kunne fylde min kurv med blanke kastanjer...

Eller lave en krans til døren, af alle mulige gyldne blade...

Eller plukke dejlige rødkindede æbler -

samle nødder og finde fyldige brombær.

Eller - høste de skønneste ting i køkkenhaven.

Rødbeder, porrer, løg, kartofler, majs, selleri.

Flette hvidløgsranker...🙂

 

Efteråret - det er også den tid på året -

hvor alle diverse interessante tiltag -

bliver mere nærlæst.

Foredrag, koncerter, biograffilm...

Biblioteket / foreninger / kirkerne har mange tilbud...

Nogen gange gratis, eller for et beskedent beløb...

 

Jeg holder af efteråret og synes grundlæggende,

at hver årstid har sine fordele / charme -

og jeg holder af de forskellige muligheder - der er i dèt...

 

Når det igen bliver forår - med mere dagslys -

når dagene igen bliver længere...

Så er det andre behov der dukker op,

og andre ting der fylder...

 

Men lige nu - er det tiden for -

fyldige supper / simremad og stearinlys...🙂

 

I dag skal du have en opskrift, på en suppe, jeg hvert efterår glæder mig til at lave...

 

Hvidløgssuppe.

1 mellemstort hakket løg

2 spsk. smør

12 fed hvidløg  (gerne flere:-) skåret i kvarte.

2 spsk. mel

3/4 l hønsebouillon

1/4 l piskefløde

salt, friskkværnet peber

friskreven muskatnød

1 tsk. stødt eller frisk oregano

1 spsk. citronsaft

2 spsk. reven emmentaler ost

Sautèr løget i smør, til det er klart og gennemsigtigt,

bland hvidløgene ved og rist dem med et øjeblik.

Drys mel over, rør og sautèr, til det hele er gyldenbrunt.

Rør bouillonen i lidt efter lidt,

bring suppen til kogepunktet og tilsæt fløde.

Lad suppen snurre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.

Blend og smag suppen til med krydderier, citronsaft, samt ost.

Servèr med lidt frisk oregano, samt groft peber.

Og noget godt brød...🙂

 

Lad dig ikke afskrække af de mange fed hvidløg,

de får en fin og mild smag, når de koges.

 

Dejlig dag til dig...

Bedste hilsner.

Eva.