17-07-2015

Nem aftensmad.

 

Nogen gange kigger man i køleskabet, der sidst på eftermiddagen...

Nogen gange senere...

Måske allerførst på aftenen...

Og håber der er noget nemt, lækkert og interessant....

Til aftensmaden..

 

Jeg har altid en pakke frisk pasta i køleskabet.

Jeg bruger Fettuccine naturel, det skal koge i 2 min...

Og kan i løbet af ingen tid lave denne dejlige ret.

 

Pasta med smør, ost og peber.  (til 4 personer)

500 g linguini

50 g smør

5 g stødt friskkværnet peber

1/2 dl pastakogevand (måske mere)

100 g reven parmesan

100 g reven pecorino

salt og friskkværnet peber

Kog pastaen i rigelig letsaltet vand, til den er al dente.

Smelt imens smørret langsomt i en gryde med peberet. (gryde med stor bund)

Smørret må endelig ikke koge, for så skiller det.

Hæld vandet fra pastaen, tag ca. en halv dl af pastakogevandet fra.

Kom pastaen ned til smørret.

Vend grundigt rundt i gryden, tilsæt så den halve dl kogevand, parmesan og pecorino.

Rør rundt til det har dannet en cremet sauce.

Måske skal der mere pastavand i...

Smag evt. til med salt, men vær opmærksom på, at pecorinoen er salt i sig selv.

 

Det lyder måske af meget med 5 g peber, man kan jo selv justere lidt.

Men det smager bare godt...

Jeg bruger Vesterhavsost, som erstatning for Pecorino...

Den har jeg altid i køleskabet...

 

En superenkel pastaret.

Bon appetit. 

 

Bedste hilsner herfra.

Eva.