30-04-2015

De første rabarber.

Det er sjældent jeg bager kager.

Det er næsten altid gærbrød af forskellig ( fornuftig :-) slags....

ofte langtidshævet - nemt at lave dejen om aftenen -

og så bage næste dag.

Lige nu går jeg og "samler mig sammen" til at prøve -

at bage fougasse - efter Bertinet`s metode....

Har lånt hans bagebog på biblioteket.

Så det er da en start......Cool

 

Når jeg bager kage - er denne her sikker - hvert forår.

Den er simpelthen " en bid af kage himlen".

En himmerigsmundfuld.....

Den skal bages med de første fine nye rabarber....

 

Rabarberkage med marengstop. 

Dej:

175 g smør  150 g sukker  2 sp vanillesukker  1 knsp salt

3 æggeblommer  250 g mel  2 store tsk. bagepulver  5-6 sp sødmælk

Rabarbermarengs:

3 æggehvider 200 g sukker 100 g grofthakkede valnødder og 1/2 kg. rabarber.(ca)

Lille bradepande med høje sider - ca. 24 gange 30.

Smøres godt - drysses med mel eller rasp.

_____________

Rør smør og sukker cremet med vanillesukker, salt og æggeblommer,

bland mel med bagepulver og rør det lidt efter lidt i dejen sammen med mælken.

( Med en dejskraber.)

Hæld dejen i formen og glat den lidt ud.

Pisk æggehviderne næsten stive, pisk sukkeret i ad 2-3 gange,

pisk det hele stift igen.

Skær rabarberne i 1-2 cm store stykker,

vendes i marengmassen sammen med valnøddekernerne.

Smør den overpå dejen.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter.

Køles lidt af før den skæres i stykker.

I min opskrift står der -

"Der behøves ikke flødeskum til - men det smager dejligt".

Så langt er jeg aldrig nået......

 

Kagen må ikke dækkes med folie eller andet - bør stå udækket.

 

Lige nu regner det hyggeligt på mit skråvindue -

og rabarberne ligger klar i køleskabet. Cool