Velkommen til dig.

21-09-2018

 

Jeg havde taget regntøj og gummistøvler på.

Skyerne var mørke - ude i horisonten.

En gåtur langs fjorden, ville være rart.

Aftensmaden, lå trygt og godt i maven.

Stegt flæsk med persillesovs og kartofler af egen avl.

Slagteren fristede med sit nye tiltag - skovgris...

 

Det var godt at komme ud, se på/være en del af det - der snart kaldes efteråret.

Jeg samlede kastanjer, kiggede på svampe - plukkede en lille buket.

 

Men det, der gjorde hele turen til noget ganske særligt - var svalerne.

Havde ikke set dem et par dage, troede de var fløjet sydpå.

 

En pæn stor flok, fulgtes med mig - langs med fjorden.

Frem og tilbage, fløj de.

 

Ledte efter det bedste sted, til en overnatning.

Lige med et, forsvandt flokken - ned i sivene.

 

Her i morges, kom de igen - fløj en runde over gården.

Tusind tak for - denne fantastiske sommer.  Hjerte

 

Tror lige, jeg vil have en kop te mere...Kærlighed

Eva 

 

 

20-09-2018

 

Kan du huske den ?

Barndommens æblekage.

 

Æblemos/makroner/hjemmelavet rasp.

Ovenpå denne herlighed, blødt flødeskum.

 

Og ved særlige anledninger, pyntet med ribs gelè.

 

Jeg er opvokset på landet, på en gård.

Min mor, der syltede/henkogte fra den store køkkenhave.

 

Kælderen, et skatkammer af gode sager.

 

Der er gang i gryderne igen.

De smukkeste glas bliver gemt.

 

En lille personlig hilsen med noget hjemmelavet.

 

Var forleden i en garnbutik.

Indehaven havde god tid, vi faldt i snak...

 

Hun fortalte, at de havde hæklekurser et par gange om ugen.

Og, at de kunne have flere, hvis de havde tiden til det.

 

Det var unge mennesker, der ville lære at hækle.  

 

Kreativ hilsen herfra...Kærlighed

Eva

 

Glæder mig til at smage på den hybenvin, jeg fik foræret igår. Hjerte

 

 

14-09-2018

 

Her er en opskrift fra James Prices nye madbog.

"Uden smør og fløde". Cool

 

Blomkålspizza med kartofler og rosmarin.   (1 mellemstor pizza)

1 blomkålshoved

2 æg 

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk tørret oregano

salt og peber

3-4 kartofler

150 g fast, mager mozzarella

3-4 kviste frisk timian

olivenolie

Fjern den grove stilk på blomkålen og skær resten i mindre stykker.

Kom dem i blenderen/food processoren, konsistensen skal være som couscous.

Damp den blendede blomkål i en sigte over en gryde kogende vand i 4 - 5 minutter.

Og kom dem derpå over på et rent viskestykke.    Afkøles lidt.

Vrid så meget væde, som overhovedet muligt ud af den.

Det er vigtigt, at du virkelig lægger kræfter i her.  Ellers bliver bunden for blød.

Kom den vredne kål i en skål og bland æg, spidskommen, oregano samt salt og peber i.

Læg blomkålsdejen på et stykke bagepapir, bred det ud i en cirkel.

Lav yderkanten lidt forhøjet.   Bag ved 190 grader i ca. 10 minutter.

Fordel mozzarellaen over pizzaen og høvl tynde skiver af kartoffel og fordel dem på pizzaen.

Drys med rosmarin og dryp med olivenolie.

Sæt pizzaen tilbage i ovnen.

Til overfladen begynder at tage lidt farve, til osten er smeltet og kartoflerne er møre.

 

Havde det med Blomkålspizza, som med Lone Landmands - Rødbedegratin.

Heldigvis - har ham der passer køkkenhaven sået rødbeder, igen i år.  

 

Nogen gange forandrer verdensbilledet sig, også i det små...

 

Tak, for det...Kærlighed

Eva

 

13-09-2018

 

Har du prøvet at snuble over noget.

Noget, der ikke rigtig var blevet set/registreret.

 

Der kan være mange grunde til, at vi snubler, ikke ser forhindringen.

 

Det er ikke så meget dèt, at vi nogen gange bliver slået ud af kurs.

 

Mere, hvordan vi håndterer - at ligge der.

På livets brogede vej...

 

Det er rart nok, med en hånd, at støtte sig til, når man skal rejse sig.

Men beslutningen er ens egen.

 

Vil jeg prøve, at komme tilbage på vejen igen.

 

Jeg ved det/du ved det/alle ved det.

Vi har alle skrammer.

 

Det er med til, at vi bliver hele mennesker.

Det hører med til, at være menneske.

 

Jeg kom til at købe et nyt tekrus forleden.

Et fra Greengates, der var malet det smukkeste mønster på.

I guld...

 

Ingen er nærmere, til at klappe dig på skulderen.

End dig selv...Hjerte

 

Farver på din vej...Kærlighed

Eva

 

12-09-2018

 

 

I dag havde jeg ingen aftaler.

En fin og blank side i kalenderen.

 

Vejret var til inde aktiviteter og jeg holder meget af mit køkken.

 

Her er, hvad jeg lavede i formiddag.

 

Bagte et kikærtebrød.  (minder meget om stenalderbrød)

En opskrift fra James Prices nye madbog.

Uden smør og fløde.

 

Lavede en indisk inspireret middagsret.

Med kalkun/løg/rød peber/citron/spidskål/fennikel/hvidløg/gurkemejerod.

Kardemommekapsler/garam masala/nelliker/sumak/karry/kanel.

Kokosmælk og en tsk. af chilipastaen jeg lavede forleden.

 

Efter Lone Landmands opskrift.

En helt enkel opskrift - uden andet i - end chilier...

Den er helt helt vidunderlig...

 

Du kan Google opskriften, LoneLandmand Chilipasta.

 

Lavede proteinkugler/dadelkugler.

Dadler/mandler/hasselnødder/lakridspulver/tahin/kokosolie/kakao/kokosmel/vanilie.

Alt blendes. Lidt cognac i tilsidst, hvis de er til voksne.

 

Efter frokost var regnen stilnet af.

En gåtur ville være dejligt.

 

Dybe indåndinger, lige efter en regnbyge - er vidunderligt.

 

Mødte andre fra den lille by på hjemvejen.

Skal du til fællesspisning ?

Se film i Dox bio. (konfirmandstuen i en nærliggende præstegård)

 

Andre, havde et lille barnebarn i hånden.

Fortalte med varme i stemmen, at barnebarnets familie flytter fra Kbh. til Jylland.

 

Min aktivitets app fortæller.

At jeg har gået 6,2 km

Og taget 10.694 skridt.

 

Nu er det tid til aftenteen og min nylånte bog.

"Når sjælen kalder".    Skrevet af Gitte Jørgensen

 

Det blir godt.  Kærlighed

Eva

 

Et af mine mantra her i livet er...Cool

Læs opskriften, men lav din egen version....