Velkommen til dig.

30-03-2020

 

Der er mange tiltag lige nu, der ikke kan lade sig gøre...

Og så er der dèt - vi allesammen kan...

 

Som jeg kan høre, at rigtig mange af os - også gør.

Bruger mere tid i køkkenet.

F.eks at bage.

 

Jeg har nogle biblioteks bøger, som ikke kan afleveres i denne tid.

Meyers Glutenfri Bageskole og Stine Hincheldey Alwèn, Afternoontea.

 

Så de bliver nærstuderet/læst og afprøvet.

 

For lidt siden, tog jeg Meyers Chokoladekage ud af ovnen.

Den dufter, virker blød og saftig - med en skøn porøs overflade.

 

Ingredienserne er få.

200 g mørk chokolade (mindst 65% kakao)

200 g smør

200 g sukker

5 æg

20 g glutenfri havremel eller rismel

Smelt smørret i en kasserolle og tilføj det grofthakkede chokolade.

Rør rundt til chokoladen er smeltet, tag kasserollen af varmen.

Rør sukker i og lad det køle af i 5-10 min.

Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes.

Vend tilsidst melet forsigtigt i.

Bag kagen i en springform (ca 20 cm i diameter) der er foret med bagepapir.

Bages ved varmluft - 180 grader i 35-40 min.

Mærk efter med en strikkepind, når ingen dej følger med, er den bagt.

Skøn lige fra ovnen, efter et døgn på køkkenbordet eller efter nogle dage  køleskabet...

 

Der står i opskriften, at kagen er til 8 personer...

Vi får se...

Her i huset, er vi kun to i disse tider...🙂

 

Solskin på din vej - og kage - måske...🙂

Eva

 

Tror det er idag, at lavendlerne bliver klippet ned. 

På vej ud...🙂

 

29-03-2020

 

Forunderligt...

 

Flagstangens lange vimpel fortalte, at vinden var "frisk"...

De hvide toppe på fjordens vand, fortalte det samme. 

 

Alligevel var vandet i vores lille vinterbade hjørne.

Stille og roligt.

 

Næsten blankt vand...

 

Det er svært at vurdere, hvordan verden ser ud - derude...

Lige nu...

 

Vind/vejr/vinterbadning/velvilje/vi er snart ikke vinterbadere mere.

Vores sæson går fra oktober til april.

 

Men men...

Vores afskedshilsen i dag lød.

Rundsend lige en sms.

Hvis...

 

Vi ser...

Vind og vejr...

 

Du ved...🙂

 

Søndagshilsen herfra.

Eva

 

28-03-2020

 

Forsigtigt kommer den gående.

Nemt genkendelig.

Fasankokken - i sit eksotiske farverige dress.

 

Morgensolens intense stråler, rammer den glimtvis.

Fjerdragten skinner og lyser.

Forsigtigt kigger den sig omkring.

For derefter, at udsøge sig de korn der er mest tillokkende.

 

Hver morgen bliver småfuglene fodret.

Mejsekugler fyldt op, ad libitum.

En pæn portion af den gode blanding af fuglefrø.

Bliver anbragt i foderhuset.

Resten drysses rundhåndet - der på græsset.

I fornuftig afstand fra hækken.

 

Byens katte, har en taktik med at ligge under hækken.

Og lave overraskelses angreb.

Et hutig pote ud.

Haps...

Almindeligvis bliver den opdaget.

Af enten fuglene - eller mig...

 

Man kan ikke få alt i denne verden - heller ikke - hvis man er en kat...

 

Stille morgen herfra - og solskin til dig. 🙂

Eva

 

20-03-2020

 

Her er så lidt om, hvad tiden går med - herude på landet.  🙂

Hvad der sker...

 

Igår bagte jeg kage/tærte.

Af en pose lækre Reine Claude blommer.

Puttet i fryseren - engang...

 

I dag skal vi have tarteletter til aftensmad.

Kyllingbryster og en halv pakke med tarteletter - fundet i et mørkt hjørne i fryseren.

Dåsen med asparges, hentet i spisekammeret.

 

Det blir godt.  🙂

 

Både, at spise tarteletter.

Og, altid - at kunne dykke ned i fryseren.

Der ligger mange skatte der, som bare venter på - at nogen sætter pris på dem.

 

Ind imellem følger vi med i nyhederne.

Lytter til deres anbefalinger, retter os efter dem...

 

Her er hvad der sker, når fryseren bliver nærstuderet.

 

Skønne Reine Claude blommer i et passende fad.

Evnt, et drys med lidt maizena.

Låg af: 125 g blødt smør/125 g sukker/125 g kokosmel/60 g mel/1 æg.

Massen røres sammen, fordeles over blommerne.

Bages ved 200 grader i ca. 25 min.

Overfladen skal være tilpas brun...

 

Og.

Så fik jeg endelig lavet marmelade, af de jordbær der (også) lå i fryseren.🙂

1250 g solmodne danske jordbær - frosne

475 g rørsukker + 2 tsk.

2-3 tsk rød melatin - geleringsmiddel.

Kom de frosne jordbær i en stor gryde og hæld sukker over.

Lad gryden stå på et viskestykke, natten over.

Rør rundt når bærrene er tøet op.

Sæt gryden på medium varme og bring langsomt i kog.

Koge i 10 - 15 min - husk at røre - og holde øje...

Skold imens glas + låg.

Tag gryden af blusset...

Så kan man blende jordbærrene - eller ikke.

Bland Melatin og 2 tsk. sukker i en skål med god plads.

Tilsæt lidt efter lidt, noget af den varme marmelade i Melatinen

Og rør så det hele godt sammen i gryden.

(Det kan nemt klumpe, så - let hånd og små doser.)

Sæt så gryden på varmen igen og lad det simre i 2-3 minutter.

Hæld marmeladen på de skoldede glas og sæt låg på med det samme.

 

Vi kan også synge sammen - hver for sig. 🙂

Hver dag danske sange kl 9.05 DRTV direkte

Med Phillip Faber/dirigent for pigekoret.

https://www.dr.dk/drtv/se/morgensang-med-phillip-faber_-godmorgen-lille-land-hvor-du-saetter-din-fod-buster-ogjeg-ved-en-laerkerede_176562 

 

På et tidspunkt når jeg vel bunden af fryseren.

Får brugt alt mit guld... 

Aroniabær/solbær/blåbær/brombær/flere jordbær.

Et glas hjemmelavet jordbærmarmelade i en pose med købmandsvarer -

blev sat udenfor en dør.

Til èn der skal være derhjemme i 14 dage.

Hun blev glad.🙂

 

Også god dag til dig herfra.

Eva

 

10-03-2020

 

Engang for mange år siden.

Var der en - der sagde til mig.

At man altid skulle være hjemme på sin fødselsdag.

 

Jeg tænker på det, hver gang jeg har fødselsdag.

For, hvor er det rigtigt.

 

Denne dag skal man fejre.

Der skal være tid og ro, til en tlfsnak.

En kop te/et glas/hvis nogen banker på.

 

I det hele taget, være disponibel.

Være til rådighed...

 

Tage imod...

 

Jeg synes, at fødselsdage er dejlige.

Fejring af livet...

 

Lisbeth Dahl har sagt:

60 er godt 70 er bedre.  🙂

 

Helt enig. 🙂

Eva